08 Mayıs 2006

Gündem...

Malumunuz olduğu üzere son zamanlarda oldukça hırçınlaşan, tahammülsüzleşen ve bunun sonucu olarak da ağzına geleni söyleyip eline geleni yapan RTE yeni bir olaya daha imza attı. Gelen ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini birkaç kelime ile kağıda döktükleri, Atatürk'ün doğduğu evdeki "Anı Defteri"ni yırttı!

Sanırım rahatlamıştır.
Bir anlık öfke ile yapılan bu hareketin devamında da defter tamamen kaldırıldı.(Ne olur ne olmaz, bakarsınız bierileri daha yazar!)
Oysa bir başbakan böylemi davranmalıydı? Bu kadar hoşgörüsüz mü olmalıydı? Bu ülkede herkes ama herkes "yaşa,varol !"diye mi bağırmalıydı kendisine?
Yazık... ben başbakanımdan, hadi diyelimki olamıyor, başbakan gibi değil ama, en azından küçüklerine örnek olacak olgunlukta bir adam gibi davranmasını beklerdim.

Lütfen öğretmen olan okuyucularım düzeltsinler yanlışsam, daha ilkokul sıralarının başında, mini mini birler iken bize öğretilmedimi defterden sayfa yırtılmaz diye??

Siz öğretmenler demedinizmi bize, yanlış da olsa yazılan-çizilen öylece bırak, bir sonraki sayfaya doğrusunu yaz-yap diye?

Ve hatta benim sevgili öğretmenim, bana/bize bırakın yırtmayı, yanlışınızı "silmeyin" bile derdi defterden. "Bırakın kalsın, bir sonraki sayfaya baştan doğrusunu yazın" derdi, çünkü "Yanlışınız orada kalsın ki, görün sürekli ve yapmayın bir daha" diye de devam ederdi...

Ama RTE yırttı!
Demek ki, niyeti de yoktu hiç ders almaya, vatandaşının sesini dinlemeye, kendine çeki düzen vermeye...

Comments: Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?